Annons

”Ny luft under vingarna”

OSBY Mona G underhöll på anhörigdag i Lindhems trädgård.
Osby • Publicerad 8 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Nästa år är det 50 år sedan Mona Gustafsson inledde sin karriär som 14-åring hemma i Halmstad. Sedan dess har country- och dansbandssångerskan firat triumfer bland annat i banden Leif Bloms och Mona G:s samt som soloartist.

Musiken har varit hennes liv – och är det i högsta grad fortfarande.

Annons

– Jag lever min dröm, säger Mona G när Norra Skåne får en pratstund med henne inför spelningen i trädgården på Lindhem i Osby.

– Jag har en otroligt kärlek till det här, till musiken och till människorna jag får träffa.

Och några planer på att varva ner har hon inte. Tvärtom.

– Det känns som att jag har fått ny luft under vingarna. Det är 50-årsjubileum som artist nästa år och jag håller på med ett nytt album. Musiken spelas in i Nashville, berättar Mona.

Redan om knappt två veckor släpper Mona G en singel – Då var himlen lite närmre – och den är även titelspåret på det kommande albumet.

Hon har stått på stora och små scener genom åren och konstaterar att allt har sin charm. Allsångskvällar eller tv-framträdande, danspalats eller äldreboenden – det spelar ingen större roll.

– Bara jag får sjunga. Som här idag, det är väldigt roligt. Man kommer nära människorna, det är inte jag och dom, det är vi.

– Och jag har ju varit här i trakten och spelat många gånger, så många som är här i dag har varit ute och dansat till min musik, säger Mona G.

I det strålande sommarvädret i Lindhems trädgård samlades boende på både Lindhem och Rönnebacken samt barn från förskolan och anhöriga till seniorerna. De slog sig ner i skuggan för en trevlig eftermiddag.

– Vi brukar ju ha sommarfest, träffas och umgås och göra något roligt, säger enhetschefen Regina Bendz.

Annons

– Och Mona G är det många som sett fram emot.

bild 1/3
Mona G på Lindhem i Osby.
Mona G på Lindhem i Osby.
Våravslutning för kören på Rönnebacken.
Mona G på Lindhem i Osby.
Mona G på Lindhem i Osby.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons