Annons

Ofrivilligt dopp i tomteverkstad

Osby Lekoseums tomteverkstad översvämmades för andra gången i vår av dagvatten efter lördagsförmiddagens störtskur.
Osby • Publicerad 8 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Tomteverkstaden i Lekoseums källare översvämmades när vatten trängde upp efter en störtskur. Räddningstjänsten fick rycka ut och pumpa vatten. Foto: Magnus Wahlström
Tomteverkstaden i Lekoseums källare översvämmades när vatten trängde upp efter en störtskur. Räddningstjänsten fick rycka ut och pumpa vatten. Foto: Magnus Wahlström

På lördagsförmiddagen öppnade sig plötsligt himlen över Osby. Regnet vräkte ner samtidigt som det blixtrade och åskade.

Regnet medförde att tomtarna i Lekoseums tomteverkstad fick sig ett ofrivilligt dopp när dagvattnet trängde upp och blötlade golvet i källaren.

Annons

– Det var kanske en halv decimeter vatten i tomteverkstadens bakre del, vid tomtehuset, säger verksamhetsledaren Solveig Nordh.

Förstördes någonting?

– Nej. Det är byggt bra och vi märker det direkt, då fixar det sig utan att någonting fördärvas, säger hon och berömmer även räddningstjänsten som var snabbt på plats för att pumpa bort vatten:

– De ska vi vara stolta över i Osby.

Räddningschefen Jimmie Ask menar att det ”inte är normalt” att dagvattnet tränger upp som det gjorde på lördagen, trots störtskuren.

– Dessutom blir det ett onödigt merjobb för oss och andra, säger Ask och tillägger:

– Låter man vattnet stå finns risken att det blir rötskador till slut.

Faktum är att det inte är första gången dagvatten tränger upp i lokalen. Samma procedur inträffade för omkring en månad sedan.

– Vi vill inte lägga tid och pengar på detta. Förhoppningsvis kan det fixas till så att vi inte erbjuder våra kunder swimmingpool, säger Solveig Nordh med en suck.

Räddningschefen Jimmie Ask berättade att räddningstjänsten vid 13-tiden på lördagen inte fått några andra larm med anledning av förmiddagens väder.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons