Sverige blixtrade till i regnig svensk VM-premiär

Sport • Publicerad 11 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Sveriges Kosovare Asllani jublar efter 0-1 och klappas om av blivande 2-0-skytten Medelen Yanogi och Anna Anvegård. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Sverige tog som väntat tag i taktpinnen direkt och tryckte på mot det chilenska målet.

Först hade Kosovare Asllani en chans på nick, men skallade ihop med en chilensk försvarare och tvingades till behandling. Hon var snabbt tillbaka i spel igen.

I den 37:e minuten slog Elin Rubensson en passning ut till Fridolina Rolfö som med ett inlägg nådde Stina Blackstenius helt fri i mitten, men skottet gick via den chilenska målvakten över. 0-0 stod sig första halvlek ut.

I stället startade ett veritabelt slagregn att falla en bit in på andra halvlek, vilket förryckte spelet och till viss del stoppade upp Sveriges dominans.

Regnet fortsatte att falla kraftigt och när det började åska och blixtra tvingades domaren att avbryta matchen. Då hade det spelats 71 minuter.

Madelen Janogy, matchvinnare mot Sydkorea i VM-genrepet, ersatte Elin Rubensson i 81:a minuten.

På övertid gjorde Madelen Janogy en solouppvisning i högre skolan och dribblade sig förbi chilenska försvaret och från elva meter satte bollen till 2-0 kanonhårt i nättaket.