Centrum blir årets Finjasjö

Hässleholm • Publicerad 12 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Butikslokaler som står tomma, ett omgjort centrum som ökat tryggheten för oskyddade trafikanter men försvårat trafiksituationen för den bilburne. Och därtill trafiksituationen på Järnvägsgatan där förbudet att stanna och släppa av passagerare bryts mot mer eller mindre konstant.

När det för ett år sedan arrangerades läsarkafé om Finjasjön vid Finjasjöns strand blev tältet fullt.

Tidningens chefredaktör Carl-Johan Bauler är moderator och fördelar ordet under kvällens gång. Panelen består av centrumledare Johan Jönsson, Lena Wallentheim (S), Kenny Hansson (M), Hanna Nilsson (SD) och Benny Söderberg, urmakarmästare och besiktningsman för Sveriges Handelskamrar, Mats Svensson, chef över tekniska förvaltningen, och Torsten Nilsson (M), ordförande i tekniska nämnden.

Vad är målet med läsarkaféet? Ska Norra Skåne lösa problemen i centrum?

bild 1/2
Katarina Bexell, redaktionschef på Norra Skåne. Foto: Carl-Johan Bauler
Norra Skåne läsarcafé vid Finjasjön för ett år sedan blev en välbesökt historia.  
Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Katarina Bexell, redaktionschef på Norra Skåne. Foto: Carl-Johan Bauler
Norra Skåne läsarcafé vid Finjasjön för ett år sedan blev en välbesökt historia.  
Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.