Annons

Polisen: en mycket lugn Sweden Rock

Sölvesborg Med rekordfå stölder och färre anmälningar än förra året, har årets Sweden Rock Festival ur polisens synvinkel varit mycket lyckad.
Publicerad 12 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
En lugn Sweden Rock Festival, tycker polisen.
Foto: Polisen
En lugn Sweden Rock Festival, tycker polisen. Foto: Polisen

Den största framgången för polisen under festivalen i år  är det rekordlåga antalet stöldanmälningar som gjorts. Jämfört med förra året när drygt 40 fall av stöld anmäldes, inkom i år bara tolv ärenden.

Framgången kan vara resultatet av en lyckad satsning mot just stölder. Under festivalen har polisen arbetat förebyggande mot internationella stöldligor, bland annat genom att kontrollera personer och fordon. Dessutom har polisrytteriet varit på plats i år.

Annons

- En av våra inriktningar under årets festival har varit att arbeta mot just stölder, då vi av erfarenhet vet att det har varit ett problem. Det är därför glädjande att se att vårt arbete gett resultat, säger polisens kommenderingschef Mats Karlsson i ett pressmeddelande.

Polisens arbete mot narkotikabrott på festivalen har också gett goda resultat, där antalet anmälningar har ökat jämfört med tidigare år.

- Det innebär inte nödvändigtvis att det är mer narkotika i omlopp utan att vi haft en tydlig inriktning och en annan kompetens på plats för att arbeta mot narkotika. De allra flesta narkotikabrotten är ärenden som polisen initierat, säger Mats Karlsson.

Enligt preliminära siffror upprättades totalt 105 anmälningar under festivalen.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons