Annons

Billigare bygga ett påkostat bad

HÄSSLEHOLM Så här kan det nya badhuset i Hässleholm komma att se ut. Kostnaden beräknas till mellan 302 och 326 miljoner kronor.
Hässleholm • Publicerad 13 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

– Intäktsmöjligheterna är större om vi bygger badhuset lite större än vi egentligen hade tänkt. Det konsulten vill få fram är att kommunen kommer att tjäna på att bygga lite mer än man gör i den snålare varianten, säger anläggningschefen Henrik Samevik på kultur- och fritidsförvaltningen.

Norra Skåne har tagit del av den presentation som konsulten Ulf Isaksson haft för ledande tjänstemän och politiker. Den innehöll till en början bara en skiss – på ett badhus som beräknades kosta 326 miljoner.

Annons

Det första alternativet innebär ett badhus på totalt 7 400 kvadratmeter. Där finns en bassäng på 25 x 25 meter, ett familjebad med vattenrutschkana och utomhusbad, en multi/undervisningsbassäng, relaxavdelning med ytterligare en multi/undervisningsbassäng, gym, varmpool och stor bastu med mera.

Konsulten har även räknat ut hur många besökare som kan tänkas lockas av den nya simhallen i Hässleholm. Prognosen ligger på 230 000 besök per år med alternativ ett och något mindre, 175 000 besök per år, för alternativ två.

Intäkterna bygger på en fördubbling av entréavgifterna jämfört med i dagens simhallar.

Ulf Isakssons presentation ska nu resultera i en slutrapport, som i sin tur ska vägas mot en stor och pågående utredning av alla simhallarnas kommande behov. Syftet är att politikerna ska få en helhetsbild av de kommande årens kostnader innan de fattar beslut.

Annons

bild 1/4
Så här skulle det också kunna se ut, enligt konsulten. En typ av upplevelsebad snarare än enbart en simhall.
En av bilderna som konsulten bifogat sin presentation: ett badland för barn.
Så här ser det nya badhuset ut enligt alternativ ett.
Skiss: Ablix
Så här ser det ut enligt alternativ två.
Skiss: Ablix
Så här skulle det också kunna se ut, enligt konsulten. En typ av upplevelsebad snarare än enbart en simhall.
En av bilderna som konsulten bifogat sin presentation: ett badland för barn.
Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons