Annons

Reserverar sig mot budgeten

OSBY Ytterligare sex miljoner till barn- och utbildningsnämnden samt två miljoner till hälsa- och välfärdsnämnden. Det hade S och V velat se i Osbys kommuns budget.
Osby • Publicerad 13 juni 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Marika Bjerstedt Hansen (S) i Osby.
Marika Bjerstedt Hansen (S) i Osby.

Som Norra Skåne berättade i går antogs alliansens budgetförslag av kommunfullmäktige. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet menar i sin reservation att alliansens budget ”vittnar om en sund inställning till verksamheten” och att den accepteras av S och V ”som en grund” – men att det är ”nödvändigt att gå ett steg längre”.

S och V ser det som sannolikt att regeringens budget för 2020 ger kommunen ett tillskott som möjliggör satsningar på utbildning, äldreomsorg och arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Annons

I reservationen lyfts handlingsplanen för att halvera kostnaderna för försörjningsstöd fram. Handlingsplanen hyllas som bra och konstruktiv, men S och V ”anser inte att de resurser som krävs för att genomföra arbetsmarknadspolitiska åtgärder ska tas från äldreomsorgen”. Därför ville man tillföra två miljoner till hälsa- och välfärdsnämnden.

De skriver i sin reservation att även den röda budgeten hade inneburit att stora nedskärningar blivit nödvändiga, men de menar att inbromsningen blivit mjukare.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons