Klimatforskare talar i Torsjö

Hässleholm • Publicerad 20 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Kimberly Nicholas talar på Torsjö Live Talks under rubriken ”Lösningar på klimatkrisen”. Foto: Privat
Kimberly Nicholas talar på Torsjö Live Talks under rubriken ”Lösningar på klimatkrisen”. Foto: Privat

Målet är att göra en klimatneutral festival, och vad passar då bättre än att boka en föreläsare som räknas som en av Sveriges främsta klimatforskare?

Kimberly Nicholas, född och uppvuxen i nordvästra Kalifornien, arbetar sedan 2010 på Lunds universitet där hon föreläser och är studierektor för doktoranderna vid Lund University Centre for Sustainable Studies.

Inför fjolårets riksdagsval intervjuade hon, i samarbete med Sveriges Radio, representanter för de olika politiska partierna med fokus på klimatpolitik. I mars i år var hon en av huvudförfattarna bakom ”Vi klimatforskare stödjer Greta och skolungdomarna”, som skrevs under av 270 klimatforskare.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.