Rökes första nyförvärv klart

Hässleholm • Publicerad 20 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Hanna Johansson var en av de ledande spelarna när hon var i FC Helsingborg, och var bland annat lagkapten. Nu tar hon ny sats i Röke och är bestämd med att de ska upp i allsvenskan igen snarast möjligt. Foto: Privat
Hanna Johansson var en av de ledande spelarna när hon var i FC Helsingborg, och var bland annat lagkapten. Nu tar hon ny sats i Röke och är bestämd med att de ska upp i allsvenskan igen snarast möjligt. Foto: Privat

Det har varit ganska tyst om Rökedamerna sedan de missade återkvalet till allsvenskan, men nu börjar det så smått röra på sig. Första nyförvärvet har skrivit på och det är 24-åriga Hanna Johansson som valt det vinröda laget.

– Det sista året jag spelade i FCH pendlade jag mellan Älmhult och Helsingborg, och det var alldeles för jobbigt. Jag kände att jag var tvungen att landa lite i jobb och flytt så det var därför jag höll uppe i fjol, säger Hanna Johansson som är bördig från Älmhult och även boendes där nu efter att ha bott i Helsingborg och studerat i Lund under några år.

Varför blev det Röke nu när du börjar spela igen?

– Vi har varit på henne men inte lyckats förrän nu, säger Rökes sportchef Rickard Träff som är mycket nöjd med nyförvärvet.

Hanna såg Rökes kvalmatcher mot sin tidigare klubb Växjö, och även om det blev nedflyttning till division ett har hon precis som hela Röke ambitionen att gå upp i allsvenskan direkt.

Fakta:

Hanna Johansson.

Ålder: 24 år.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.