Annons

Döms till vård efter knivhugg i ögat

Osby Den 16-åring som högg en annan man i ögat med en kniv så att denne förlorade synen har fått sin dom. 16-åringen döms till ungdomsvård och ska betala ett skadestånd på 300 000 kronor till mannen som förlorade synen.
Osby • Publicerad 24 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Norra Skåne har tidigare skrivit om den 16-åring som efter ett bråk i december förra året högg en man i ögat med en kniv så illa att mannen förlorade synen. 16-åringen ska även ha skurit mannen i armen. 16-åringen döms nu i tingsrätten för grov misshandel, narkotikabrott och vapenbrott.

Bråket som resulterade i att mannen som är i 20-årsåldern förlorade synen skedde utanför ett boende i Osby där 16-åringen var placerad. 20-åringen tog sig tillsammans med två andra män till boendet för att hämta hundra kronor som 20-åringen påstår att 16-åringen var skyldig honom. 16-åringen har i förhör sagt att han inte var skyldig 20-åringen några pengar.

Annons

20-åringen fick efter bråket föras till sjukhus där läkarna konstaterade att skadorna på ögat var så stora att mannen förlorade synen på vänster öga.

I polisens husrannsakan dagen efter bråket hittade man ett luftvapen och narkotika i 16-åringens bostad. 16-åringen har i förhör sagt att han inte visste att man inte fick ha vapen utan licens om man är under 18 år, samt att han inte kände till narkotikan som påträffades i bostaden. 16-åringen döms till ungdomsvård och har sedan tidigare bedömts behöva särskilt behov av vård i form av LVU-vård.

Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons