Narkotikaklassat läkemedel stals

HÄSSLEHOLM När en sjuksköterska kontrollräknade smärtstillande mediciner på ett av kommunens äldreboenden fattades 22 kapslar av ett narkotikaklassat preparat. Stölden är anmäld både till polisen och enligt Lex Sarah.
Hässleholm • Publicerad 24 juni 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Stölden, som har anmälts enligt Lex Sarah, har skett någon gång mellan den 3 maj, då kapslarna kontrollräknades och alla var där, och den 15 maj.

Det är endast vårdpersonal med läkemedelsdelegation och sjuksköterskor som har tillgång till det låsta medicinskåpet.

– Därför kan det konstateras att det är personal som stulit medicinen, står det i den utredning omsorgsförvaltningen gjort.

Den slår också fast att stöld av medicin skapar en misstro och otrygghet hos brukare och dess anhöriga gentemot personalen och att brukaren hade kunnat bli utan smärtlindring.

Det här är långt ifrån första gången det stulits narkotikaklassade läkemedel, enligt utredningen har omsorgsförvaltningen råkat ut för det vid ett flertal tillfällen under det senaste året.

På det aktuella äldreboendet har stölden lett till att ett läkemedelsskåp med digital signering installerats.

Händelsen är också polisanmäld.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.