Annons

Wanås fick pris för lokal insats

Vanås Wanås fick nyligen ta emot Anders Wall Award i samband med årsmötet för EU-organisationen ”Friends of the countryside” (Vänner av landsbygden) i franska Anjou.
Östra Göinge • Publicerad 24 juni 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Baltzar Wachtmeister, VD och ägare av Wanås Gods AB, är årets mottagare av Anders Wall Award 2018/19 för projektet: ”Wanås organic farming and local development”. (Wanås ekologiskt jordbruk och landsbygdsutveckling)

– Jag är mycket stolt och glad över att våra satsningar för miljö och kultur, säger Baltzar Wahtmeister, och att vi skapar arbetstillfällen på landsbygden samt har funnit positiva användningsområden för gamla kulturbyggnader som nu uppmärksammas internationellt. Tidigare innehavare och all personal på Wanås ligger bakom det vi uppnått.

Annons

Endast privatpersoner kan mottaga priset för projekt för miljö och landsbygd som ska vara av särskild betydelse på flera nivåer: lokal, nationell och/eller europeisk.

Projekten ska baseras på användningen av kvalitetsinstrument och förvaltningsmetoder som bidrar till att förbättra miljön.

Syftena med projekten ska vara att bevara och förbättra landskapet och biologisk mångfald, liksom att bevara landskapets kulturarv och bidra till hållbar ekonomisk lokal utveckling.

Årets utmärkelse delades ut den 14 juni i samband med årsmötet för EU-organisationen Friends of the Countryside i Anjou, Frankrike. Tidigare mottagare kommer från stora delar av EU. 2009 delades utmärkelsen ut till Rudolf Tornerhjelm, Wrams Gunnarstorps Gods.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons