43-åringen överklagar morddomen

Hässleholm 43-åringen dömdes i början av juni till livstids fängelse för att ha mördat sin exfru. Mannen nekar dock fortsatt till mordet och har nu överklagat domen till hovrätten.
Hässleholm • Publicerad 27 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Den 43-årige mannen dömdes till livstids fängelse för mord men överklagar nu domen. Foto: Helén Fingalsson/Arkiv.
Den 43-årige mannen dömdes till livstids fängelse för mord men överklagar nu domen. Foto: Helén Fingalsson/Arkiv.

Det var i början av februari som Hässleholm skakades av ett knivmord. Den 43-årige mannen anhölls omedelbart som misstänkt för att ha tagit livet av sin exfru och för två veckor sedan dömde Hässleholms tingsrätt honom till livstids fängelse för mord.

Mannen har nu valt att överklaga domen till Hovrätten över Skåne och Blekinge. Han nekar där till samtliga åtalspunkter han dömts för.

43-åringen menar att den psykiska störningen gjorde att han drabbades av en minneslucka vid tiden för mordet och att det således inte kan påläggas uppsåt hos honom för att ha dödat sin exhustru. Enligt försvaret saknades det motiv för mordet, annat än vad en sjuk människa kan ha inbillat sig.

Mannen anser även att hans restriktioner bör upphöra och att begränsningen av hans frihet i nuläget ska sträcka sig till häktning.

Robert Rosén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.