Lastbil i olycka på väg 23

Hässleholm En olycka mellan flera fordon, varav en lastbil, har inträffat på väg 23 nordöst om Hässleholm. Vid halv nio rullade trafiken på som vanligt igen.
Hässleholm • Publicerad 28 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Klockan 07 40 inträffade en olycka på väg 23, strax norr om rondellen vid McDonalds, i norrgående riktning.

Det rörde sig om en incident mellan en personbil och en lastbil.

- Det var en missförståndsolycka. Lastbilen skulle svänga av och bakomvarande bil hade för hög hastighet och snuddade vid lastbilen och körde ut i diket, säger Lars Wannong, yttre befäl Räddningstjänsten Hässleholm.

Inledningsvis var skadeläget för mannen i personbilen oklart, eftersom att han inte kunde ta sig ur sitt fordon. Dock kom föraren undan utan allvarliga skador, men är i chocktillstånd.

- Han kom undan med blotta förskräckningen. Det har gått lite för fort helt enkelt, en helt mänsklig handling, säger Lars Wannong.

Under räddningsarbetet stängdes vägen av mellan cirkulationsplats Ljunghuset och Näsmossen, men vid klockan halv nio återupptogs trafiken på vägen.

Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.