Annons

Häktades för försök till mord

HÄSSLEHOLM Den man i 40-årsåldern som anhölls i fredags morse efter ett lägenhetsbråk där en annan man skadades allvarligt häktades på måndagen, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.– Min klient förnekar brott på grund av självförsvar, säger mannens försvarsadvokat Niclas Larsson.
Hässleholm • Publicerad 1 juli 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var i torsdags kväll polis och ambulans larmades till en lägenhet på Maltgatan, där närboende hört bråk och skrik. I lägenheten återfanns en svårt skadad man i 45-årsåldern, och den misstänkte gärningsmannen, som genast greps.

Enligt vad chefsåklagare Jenny Lindell, som är förundersökningsledare, erfar mår den skadade mannen efter omständigheterna väl.

Annons

Vilken relation har männen till varandra?

– De är bröder. Men vad som har hänt kan jag inte gå in på. Inte heller vilket slags tillhygge som använts, säger Jenny Lindell.

Försvarsadvokat Niclas Larsson har uppfattat det som hände i lägenheten i torsdags kväll som situationsbetingat och uppger att hans klient inte haft för avsikt att skada sin bror – skadorna uppstod istället i samband med självförsvar.

Den misstänkte mannen motsatte sig därför häktningen, men får efter rättens beslut finna sig i att vara fortsatt frihetsberövad, med restriktioner. Senast den 15 juli ska åtal vara väckt.

Enligt Jenny Lindell har polisen jobbat intensivt under helgen med att säkra spår, samla material som skickats på analys och förhöra vittnen.

– Ytterligare personer ska höras och jag hoppas snart få svar på analyserna. Jag ser inte en lång tidsutdräkt för förundersökningen. Jag kanske inte kan väcka åtal om två veckor, men ganska snart därefter, säger Jenny Lindell.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons