Annons

Våg av skadegörelse i Broby och Knislinge

broby Skolorna i Broby har utsatts för en omfattande skadegörelse de senaste dagarna. Dessutom har den nya förskolan i Knislinge utsatts för nedskräpning och skadegörelse.
Östra Göinge • Publicerad 2 juli 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Prästavångsskolan i Broby har utsatts för skadegörelse två gånger. Under den gångna helgen krossades en ruta på Prästavångsskolan men ingen tog sig in i skolan. I måndags morse upptäcktes mer skadegörelse på samma skola. Två fönster hade krossats i källaren, fyra fönsterbläck hade blivit avslitna, två fönster till de två lekstugorna på platsen hade krossats och möblerna i lekstugan var förstörda.

Även Göingeskolan i Broby har fått besök av skadegörare. Natten mellan torsdag och fredag i förra veckan hade gärningsmännen hoppat upp på taket och lyckats få bort en träskiva som låg där från tidigare skadegörelse och de orsakade än mer skada på takglaset. Dessutom gjordes åverkan på tre motorer i ventilationsfläktarna. En blev söndersparkad och två av dem var omkullvälta.

Annons

På tisdagen till onsdagen i förra veckan blev förskolan på Göingevägen i Knislinge utsatt för skadegörelse i form av att skum sprutats i sandlådan, stenar hade tagits bort från en stenläggning, karbinhakar var borttagna och ölburkar och fimpar hade kastats på skolans uteområde.

På torsdagsmorgonen i förra veckan upptäcktes att samma förskola utsatts för skadegörelse igen. Då hade lock brutits av till elkontakter, gärningsmännen hade skurit i utemöblerna, fimpar och burkar hade ånyo slängts på förskolans uteområde.

– Det finns inga misstänkta i något av ärendena, säger polisens presstalesman Richard Glantz. Det låter som yngre personer. Bevismaterial i form av fimpar och burkar har samlats ihop för analys.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons