Annons

Ordförande svarar på BUN-kritiken

Osby • Publicerad 12 juli 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Lars-Anton Ivarsson Moderaterna Kommunfullmäktige i Osby.
Foto: Arkiv
Lars-Anton Ivarsson Moderaterna Kommunfullmäktige i Osby. Foto: Arkiv

I gårdagens tidning rapporterade Norra Skåne om barn- och utbildningsnämnden som fick kritik i en granskningsrapport som gjorts på uppdrag av kommunens förtroendevalda revisorer. Kritiken riktades bland annat mot att det finns oklarheter inom kommunen om vem som har mandat att ta beslut om vad.

I rapporten höjdes även ett varningens finger för att nämnden riskerar att inte hålla sin budget för året. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Lars-Anton Ivarsson (M) har tagit del av granskningsrapporten och håller med om att den ekonomiska situationen är ansträngd.

Annons

Att det skulle finnas oklarheter i organisationen om vem som ska ta vilka beslut håller Lars-Anton Ivarsson inte med om.

Av de svarande ansåg 43 procent att de inte hade den kännedomen. Lars-Anton Ivarsson menar att det delvis har att göra med att nämnden har många ledamöter som är inne i en inlärningsfas.

Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons