Annons

Mordmisstänkt man omhäktas

Hässleholm Den 25-årige man, som miss­tänks för ett mord­för­sök på Malt­ga­tan i juni, om­häktades un­der mån­dagen i Häss­le­holms tings­rätt.
Hässleholm • Publicerad 15 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Tors­dagen den 27 juni åker en po­lis­pa­trull till ett bo­stads­hus på Malt­ga­tan i Häss­le­holm, ef­ter upp­gifter från boende i om­rå­det om att en svårt skadad per­son be­fann sig i en av lä­gen­heterna.

På platsen på­träffas en kniv­sku­ren man i 45-års­ål­dern som förs till sjuk­hus med livs­ho­tan­de ska­dor. I sam­band med po­lisens brotts­plats­un­der­sök­ningen kun­de en miss­tänkt gär­nings­man i 25-års­ål­dern gripas, som up­pe­höll sig i an­slut­ning till bo­staden.

Annons

Ef­ter för­hör be­slöt jouråklagaren mor­gonen där­på att 25-år­ingen skulle an­hållas på san­no­lika skäl miss­tänkt för mord­för­sök.

En­ligt mannens för­sva­ra­re nekar mannen till brott men att han er­känt att det fö­re­kommit ett upp­trädde mel­lan honom och 45-år­ingen.

25-år­ingen har varit fri­hets­be­rövad se­dan han greps, på grund av risken att han skulle för­svåra ut­red­ningen om han för­sattes på fri fot.

Åtalet mot den miss­tänkte mannen skulle ha väckts un­der mån­dagen. Men, istäl­let be­gärdes mannen om­häktad i Häss­le­holms tings­rätt un­der mor­gonen på grund av att för­un­der­sök­ningen inte kun­de slut­föras inom den tids­ram som be­slutats.

Un­der den kommande tiden kommer po­lisen att höra yt­ter­li­ga­re be­vis­per­soner och in­vänta svar från tek­niska ana­lyser.

Be­slut om när åtalet ska väckas mot den 25-årige mannen med­delas i Häss­le­holms tings­rätt den 29 juli.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons