Annons

Joel Persson ska klara sista målet

Sport • Publicerad 19 juli 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Joel Persson har under säsongen debuterat i Tre Kronor. Nu tar han nästa steg i sin karriär då han i höst ska representera Edmonton Oilers i NHL. FOTO: TT
Joel Persson har under säsongen debuterat i Tre Kronor. Nu tar han nästa steg i sin karriär då han i höst ska representera Edmonton Oilers i NHL. FOTO: TT

Joel Persson skrev redan förra året på ett kontrakt med Edmonton Oilers. Han lånades dock ut direkt till Växjö Lakers för att vidareutveckla sig under ytterligare ett år i SHL.

Den 25-årige backen har som bekant gjort en riktigt kometkarriär då han säsongen 2017-18 tog steget från spel i Hockeyettan med Kristianstads IK och blev svensk mästare med Växjö Lakers. Joel Persson, som även spelat med moderklubben Osby IK och Tyringe SoSS, utnämndes dessutom till årets rookie.

Annons

– Jag har tagit ett steg i taget och spelat på de flesta nivåer, säger Joel Persson som förra säsongen även gjorde sin debut i Tre Kronor.

En säsong som dock slutade i moll då han missade de sista matcherna med Växjö i våras.

– Jag hade problem med en knäskada men hade kunnat vara med och spelar om Lakers gått vidare i SM-slutspelet, säger Persson.

Som inte är helt obekant med sin nya klubb.

– Jag var över i Edmonton förra året under fem dagar och fick se staden och arenan. Det första jag såg när vi åkte från flygplatsen var Ikea så jag kände mig nästan på hemmaplan.

I början av september drar Edmontons ”Main Camp” igång där det ska bestämmas om vilka som ska spela i NHL eller skickas ner till farmarlaget Bakersfield Condors i AHL.

– Det är bara sex backar som slåss om platserna varje kväll så det gäller att slå ut någon, säger Persson som efter många års slit är på allra högsta nivå.

– Det ska bli spännande och se om jag även klarar det sista provet. Jag blir inte besviken om det blir några matcher i AHL. Jag är inställd på att kriga.

Edmonton hade sin storhetstid på 1980-talet då de vann fem Stanley Cup-segrar med en viss Wayne Gretzky i laget. De senaste åren har de dock missat slutspelet.

Med tanke på att laget har storstjärnor som Connor McDavid och Leon Draisaitl, som båda gjorde över hundra poäng senaste säsongen, så bör det bli en ändring på det.

Annons

– McDavid är kanske den bästa spelaren i världen just nu och han är tillsammans med tysken Draisaitl ledarna i laget. Edmonton har topparna men behöver kanske jobba mer på bredden, menar Persson.

Som kommer att få sällskap av några svenska spelare i sitt nya lag

– Oscar Klefbom och Adam Larsson är här sedan tidigare. Sedan har ju Färjestads Joakim Nygård skrivit på inför den här säsongen.

Joel Persson kan räkna med ett rejält publikstöd i Edmonton. Rogers Place har nämligen en kapacitet på hela 18 641 åskådare.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons