Annons

”En sällsynt skicklig förhandlare”

Personligt Som tidigare meddelats har landstingsrådet Åke Lind avlidit.
Personligt • Publicerad 23 juli 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Per-Ingvar Johnsson (C) efterträdde nu avlidne Åke Lind som landstingsråd i Kristianstads läns landsting. Foto: Arkiv
Per-Ingvar Johnsson (C) efterträdde nu avlidne Åke Lind som landstingsråd i Kristianstads läns landsting. Foto: Arkiv

Åke Lind avled den 16 juli i en ålder av 90 år. Han var född i Brönnestad utanför Sösdala. Han gifte sig med sin Inga-Lisa och de tog 1955 över hennes föräldrars gård i Boa, Bjärnum.

Annons

Under 1970-talet var Åke Lind ordförande i landstingets utbildningsnämnd och i länstrafiken och utvecklade verksamheten på landstingets folkhögskolor och lantbruksskolor samt inom trafikområdet. Under hela 1980-talet var han ordförande i landstingets styrelse, förvaltningsutskottet. Han deltog aktivt som Landstingets och Centerpartiets ledamot i Landstingsförbundet.

Åke Lind var en sällsynt skicklig förhandlare till nytta för landstinget och sitt parti. Han ledde som styrelseordförande under ett decennium en borgerlig majoritet i landstinget. Men han hade också lätt att samarbeta med oppositionen.

Vi är många, som inom Kristianstads läns landsting på olika sätt arbetat tillsammans med Åke Lind, som nu sörjer honom, men som med stor glädje och tacksamhet minns honom.

Per-Ingvar Johnsson (efterträdare som landstingsråd i Kristianstads läns landsting för Centerpartiet)
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons