Annons

Weréen kör sitt sista rally

rally I sista föreställningen ställs han mot sin egen kartläsare.
Hässleholm • Publicerad 6 augusti 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Per Andersson och Stefan Weréen har både tidigare och i år kört tillsammans. På Snapphanerallyt kommer de att tävla mot varandra. Foto: Marika Höghäll
Per Andersson och Stefan Weréen har både tidigare och i år kört tillsammans. På Snapphanerallyt kommer de att tävla mot varandra. Foto: Marika Höghäll

I fjor var Hässleholms MK:s Per Andersson banchef för Snapphanerallyt men i år är han tillbaka ute i skogarna. Andersson kommer att vara kartläsare åt Simrishamns MK:s Joachim Grahn. En av huvudkonkurrenterna i kampen om vinsten i ”kungaklassen” (den fyrhjulsdrivna) blir en gammal medkombattant och klubbkamrat.

Annons

Årets rally har inte SM-status men det är däremot med i så gott som alla andra cuper – Sydsvenska rallycupen, Sydsvenska mästerskapet, DM södra och DM Småland.

Weréen gör en ettårig comeback efter att ha pausat sedan 1991 – där sista rallyt blev en avåkning just på Snapphanerallyt, med Per Andersson som kartläsare. Och sträckan som blev duon övermäktig är SS1 i årets rally, även om den nu körs åt andra hållet.

En bil som på huven har en personlig hyllning till Weréens gamla stall Team Kinnarps Rally och personerna som utgjorde det – bland annat Per Andersson och de insomnade vännerna Tonni Persson och Sven ”Kinnarparn” Thuvesson.

Annons

Weréen ser fram emot att för första gången sedan 1991 köra på hemmatävlingen Snapphanerallyt – som för övrigt är hans första tävling i år som inte är sprint.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons