GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

I naturen hittade hon vägen tillbaka

Hässleholm • Publicerad 9 augusti 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Det har gått drygt fyra år sedan den där dagen då Mariannes kropp förklarade för henne att det var nog.

Men vi tar det från början.

Hon ville ju jobba med naturen, hon ville ju vara ute i skogen.

När en nära familjemedlem gick bort i december 2014 stannade allt upp. Utom Marianne. Hon körde vidare.

Hon ville ändå inte sjukskriva sig – hon hade ett möte samma eftermiddag klockan 13, det kunde hon ju inte missa – men till slut insåg Marianne att om hon inte tog en paus skulle kroppen lägga av helt.

Två veckors sjukskrivning blev nio månader. Initialt handlade det om ”basic överlevnad”, berättar Marianne.

– Det är skogen som är min plats, värken i kroppen försvann under skogspromenaderna. Värken som jag haft under lång tid beror på hög anspänning, men i skogen kunde jag fysiskt och psykiskt slappna av.

Till slut landade hon i att starta eget företag, där hon kombinerar alla sina erfarenheter.

Hon anordnar ”walk and talk”, samtalscoachning under skogspromenader. Hon tar med grupper ut i skogen för ”skogsbad” (”man lär sig öppna upp sina sinnen när man ”badar” i skogen”). Hon föreläser om sin egen resa och väver ihop den med forskning på ämnet. Och hon planerar strövområden.

Kan du se några fel med hur vi lever våra liv i dagens moderna samhälle?

Hur mår du själv idag?

Är du orolig för att drabbas av utmattning igen?

bild 1/4
Marianne Larsson, Hässleholm. Foto: Stefan Sandström
Marianne Larsson, Hässleholm. Foto: Stefan Sandström
Marianne Larsson, Hässleholm. Foto: Stefan Sandström
Marianne Larsson, Hässleholm. Foto: Stefan Sandström
Marianne Larsson, Hässleholm. Foto: Stefan Sandström
Marianne Larsson, Hässleholm. Foto: Stefan Sandström
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.