Arkivbild

Höstiga nyheter på Markan

HÄSSLEHOLM Loppis, lan eller workshop i event?
Valen är många när Markan släpper sitt program för hösten.

I Markans program finns såväl återkommande aktiviteter som lite större enskilda evenemang. Dessutom finns många nyheter.
– När vi planerar programmet utgår från önskemål från barn och unga. Det händer att de slänger ur sig något, och det försöker vi fånga upp, säger Rebecka Nilsson, som är Markans kulturutvecklare.
För att ta dessa önskemål ett steg längre, kommer Markan under hösten att starta en arrangörsgrupp. Här får ungdomar från 12 år och uppåt lära sig grunderna i att arrangera och vad de ska tänka på inför och under evenemang.
– Förutom att de ska hålla i minst ett evenemang, hoppas vi att de kan lära sig om ljud och ljus och att prata i mikrofon, säger Rebecka Nilsson.

En annan nyhet är 48-timmarslanet Stormhack, som mellan den 4 och 6 oktober äger rum i T4-matsalen.
– Vi har ju lan varje lov också. Det sociala samspelet är viktigt, att de får träffa varandra i verkligheten.
Rebecka Nilsson vill även slå ett slag för klädloppisen, som arrangeras tre lördagar under hösten.
– På sommaren finns det många föreningsloppisar. Under hösten tänkte vi göra ett försök, och bestämde oss för att satsa på kläder.
Bakom initiativet finns också ett hållbarhetstänk.
– Det är viktigt att öppna upp för en plats som gynnar hållbarhet. Vi testar några gånger nu och ser hur det går, berättar Rebecka Nilsson.
Hon poängterar att föräldrar eller vuxna som inte har barn eller barnbarn också är välkomna. Även föräldrar till barn som är yngre får gärna titta förbi.
– På så sätt får de reda på att vi finns och hur vi jobbar, när deras barn är tillräckligt gamla för att vara här.
På offentliga konserter och evenemang behövs inget medlemskap.

För den som önskar ett sådant finns formulär att hämta i Markans café.
– Det kanske kan avskräcka några att det är en kostnad, men allt går tillbaka i föreningens aktiviteter, säger Rebecka Nilsson om medlemskapet som ligger på 50 kronor per år.
Hon tillägger att årets program inte kommer att påverkas av eventuella beslut om besparingar.
– Vi vet ju inte om det kommer göras besparingar längre fram. Då tycker vi det är viktigt att satsa på många olika aktiviteter nu, så att vi kan se vad som är populärt om det blir aktuellt att dra ner på det, avslutar Rebecka Nilsson.

Dagens fråga

Tror du att Storbritannien lämnar EU sista oktober?

Loading ... Loading ...