Olexsandr Traiduk (till vänster) ska ha gripits i Polen. Yaroslav Lavryniv sitter häktad i Sverige sedan en tid. Foto: Polisen

En gripen för mordet på Gert-Inge

Utrikes

En av de två ukrainska män som efterlyst, misstänkta för mordet på Gert-Inge Bertinsson i Markaryd, har gripits i Tyskland, rapporterar Aftonbladet.
– Jag vill inte gå in på vem det är. Men den ena personen är gripen i Tyskland, säger vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson till tidningen.
”Svensk polis kommer omgående att ha kontakt med tysk polis för att få information om gripandet samt närmare omständigheter. Vidare kommer ett utlämningsförfarande av den misstänkte till Sverige att inledas”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Männen häktades i sin frånvaro under den gångna veckan, och i samband med det efterlystes de båda internationellt.
Under tisdagseftermiddagen gick polisen ut med namn och bild på de båda misstänkta personerna. Det rör sig om de ukrainska medborgarna Yaroslav Lavryniv, 48, och Oleksandr Traiduk, 47.
– Det är av yttersta vikt att vi kan frihetsberöva de här personerna. När det rör sig om ett så grovt brott som nu så kan vi ta till sådana här medel, sa Robert Loeffel, presstalesperson på polisen, till Norra Skåne.