Annons

De kan få bygga sina uterum

hässleholm De tidstypiska 60- och 70-talsvillorna på Bågvägen/Körsbärsvägen kan ges möjlighet att förändras. Förslaget att stoppa bygglov för uterum har skickats tillbaka till miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen.
Hässleholm • Publicerad 22 augusti 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Husen på Bågvägen i kvarteret Körsbäret ska skyddas enligt ett nytt beslut.
Husen på Bågvägen i kvarteret Körsbäret ska skyddas enligt ett nytt beslut.

Efter diskussioner i miljö- och stadsbyggnadsnämnden återremitterades förslaget med inriktning på att göra ett tillägg till förslaget, vilket skulle ge rätt till att bygga ut husen, mellan dessa och på gavlarna.

Bakgrunden är det förslag som togs i nämndens arbetsutskott som sa att utbyggnad av uterum på fastigheterna på Bågvägen/Körsbärsvägen enbart skulle tillåtas på baksidan, mot norr.

Annons

En del av fastigheterna har sedan tidigare byggt inglasade uterum utmed Bågvägen, men dessa kommer att få vara kvar.

Ordföranden i nämnden, Kenny Hansson (M), sade tidigare att man vill att husen som är byggda under 60- och 70-talet ska se likadana ut. Det är en bevaransvärd miljö, menade ordföranden.

Men nu har alltså nämnden delvis tvingats backa, bland annat efter protester från de boende i husen. Vad det nya förslaget från förvaltningen blir återstår att se,

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons