Målexplosion när HIF vände derbyt

Hässleholm • Publicerad 22 augusti 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

IFK Hässleholm började matchen klart bäst och redan i den sjätte minuten tog de gulsvarta ledningen. Inte helt oväntat var det skyttekungen Mike Andrew som nickade in 0–1 efter inlägg från Theo Ekström. Då hade Mike redan haft ett bra nickläge minuten innan.

IFK hade sen fortsatt kontroll på spelet utan att skapa något. Istället sprang HIF:s Joel Wedenell igenom och var på väg att peta bollen förbi en utrusande Kevin Alin i IFK-målet som stoppade målen med armen utanför straffområdet, men någon signal från domaren kom aldrig.

Minuten senare var HIF nära en reducering när inbyte Anton Branting nickade, men Kevin Alin svarade för en jätteräddning vid sin högra stolpe. Branting var sedan i huvudrollen bara några sekunder senare men då utanför det egna straffområdet.

Och nog kan HIF-arna se sig i spegeln när de vaknar på fredagen.

Sex minuter efter kvitteringen, i den 55:e minuten, var vändningen fullbordad.

Visserligen reducerade IFK genom Theo Ekström två minuter senare, men det här var HIF:s match, och framför allt andra halvlek.