Annons

Lingonjakt ledde till fängelsedom

Osby • Publicerad 23 augusti 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

En man i 50-årsåldern döms för grov olovlig körning och brott mot knivlagen till fängelse i 14 dagar. Brotten han döms för begicks i juli i Osby kommun.

Mannen har enligt domen uppgett att han kom hem från sitt arbete och gjorde upptäckten att hans partner lagat kroppkaka. När de skulle äta märkte de dock att det inte fanns lingon hemma.

Annons

Då bytte han kvickt om för att köra till butiken och lösa lingonbristen. I all hast råkade han då få på sig sina fiskebyxor vilka innehöll en fiskekniv och ett schweizisk multiverktyg.

På sin färd till butiken stoppades mannen dock av polisen. Polisen upptäckte då dels knivarna i fiskebyxorna, dels en kniv i facket på passagerardörren. Dessutom saknade mannen behörighet att köra bil.

Han har erkänt att han gjort sig skyldig till grov olovlig körning, men förnekat brott mot knivlagen.

I domen går tingsrätten på mannens linje att han i all hast fått på sig sina fiskebyxor. Rätten konstaterar att det är ”tämligen normalt och befogat” att ha kniv i ett par fiskebyxor.

Däremot anser de inte att kniven i facket på passagerardörren var befogad. Således döms han för den kniven, men frias för knivarna i fiskebyxorna.

Vidare konstateras att mannen vid ”ett mycket stort antal tillfällen” dömts för grov olovlig körning och att han därför ska dömas till fängelse i 14 dagar.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons