Annons

Pölsas bil från Smala Sussie till salu

Publicerad 29 augusti 2019 • Uppdaterad 15 december 2021

Året var 2003 och en gangsterkomedi på värmländska signerad Ulf Malmros var filmen på allas läppar. I den letade en bror efter sin syster – titelkaraktären Sussie, spelad av Tuva Nuvotny – i en ort befolkad av allehanda original. I en central roll stod Pölsa, spelad av Björn Starrin, en lokal knarklangare och småskojare. I filmen körde han omkring i en risig gammal före detta polisbil, en Chevrolet Impala från 1968.

Efter filmen har bilen fortsatt att framleva sina dagar i Värmland. De senaste åren har den tillhört Joakim Andersson från Väse utanför Karlstad som nu lagt upp den till försäljning för 180 000 kronor.

Annons

Han berättar att han köpte bilen av en kompis för åtta år sedan och har gjort iordning den så att den skulle passera besiktning men bara undertill. Exteriört är det samma risiga bil som i filmen. Numera har Andersson tre barn och inte riktigt tid att använda bilen längre. Annons för bilen lades upp i fredags eftermiddag och flera intressenter har hört av sig.

https://www.youtube.com/watch?v=3h3iWMGBaaE

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons