Annons

Utredning pågår kring skjutning och bilbomb

Tyringe/Hässleholm Polisen arbetar aktivt både med utredningen kring bomben som placerades vid en bil på Verkstadsgatan i januari och skjutningen av en man i Tyringe i maj, men än är inga misstänkta gripna. – Nästan 100 personer är hörda, säger spaningsledare Erika Wetterlöf om Tyringeskjutningen.
Hässleholm • Publicerad 7 september 2019 • Uppdaterad 30 november 2021

Mordförsöket i Tyringe inträffade på kvällen den 2 maj. Klockan 19.49 fick polisen ett larm om att en man i 20-årsåldern blivit skjuten vid Verktygsdammarna i Tyringe. Ambulans förde mannen, som trots sin ringa ålder redan är dömd för flera brott, till sjukhus och en brottsplats kunde lokaliseras och spärras av.

Redan samma kväll greps fyra män. De förhördes men jouråklagaren valde att inte anhålla dem. Däremot ansågs de fortfarande aktuella i utredningen.

Annons

Huruvida de fortfarande är det, nu fyra månader senare, vill spaningsledare Erika Wetterlöf inte gå in på, men hon konstaterar att utredningen kring vad som hände den här kvällen, och vem som sköt mannen, fortfarande är aktiv.

– Det finns trådar kvar att dra i och vi följer upp alla uppgifter som finns i ärendet. Vi har också fått svar från NFC (Nationellt forensiskt centrum) om de spår som säkrades vid brottsplatsundersökningen, men vad de gett vill jag inte gå in på, säger Erika Wetterlöf.

Hon vill heller inte svara på vad fynden består i eller hur mycket brottsoffret medverkar i utredningen.

– Vi har så klart pratat med honom, säger Erika Wetterlöf.

Hon är även spaningsledare i utredningen kring den bomb som hittades placerad vid en bil på Verkstadsgatan i januari, en händelse som även den rubriceras som ett försök till mord, och konstaterar att här är läget detsamma som för Tyringeskjutningen.

– Ärendet är fortfarande öppet och vi jobbar aktivt med det. Även här är många förhörda, det blir så per automatik när man jobbar i stadsmiljö, säger hon.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons