Sebastian Carlson föreläser under onsdagen om hur det är att leva med en cp-skada. Foto: Helén Fingalsson/Arkiv

Han vill knäcka våra fördomar om cp

Hässleholm Sebastian Carlson föddes med en cp-skada för 27 år sedan och genom åren har han försökt att vända sitt handikapp till en styrka. Under onsdagen föreläser han i Hässleholms församlingshus.

Norra Skåne har tidigare skrivit om Sebastian Carlson och hur han vill öka kunskapen om hur det är att leva med en cp-skada.
Sebastians väg till livet var dramatisk och sjukhuspersonalen kämpade i 25 minuter innan man kunde ana de första livstecknen. Ytterligare fem minuter och läkarna hade gett upp.
Sebastian överlevde mirakulöst men fick bestående men i form av en cp-skada.

Han har många gånger funderat på hur det skulle vara att leva utan sin cp-skada. Men han säger samtidigt att ”utan min cp-skada är jag inte Sebastian Carlson och jag älskar att vara Sebastian Carlson”.
Genom sina föreläsningar vill han bidra till att ta bort fördomar samt förmedla att man kan om man vill även om man måste klättra över hinder.
Sebastian har haft bra stöd av både familj och vänner vilket gjort tillvaron lättare.

Onsdag klockan 19 föreläser han under rubriken ”Stolt, stark & cp, del 2” i Hässleholms församlingshus.
I våras genomförde han en första del där han bland annat berörde frågan om att människor behöver tänka efter när det gäller bemötandet av personer som fungerar lite annorlunda.
I en tidigare intervju berättar han att det går att förstå att någon tittar på en person som är annorlunda, men att det är betydligt värre när någon skrattar.
Han tycker om att sprida kunskap om sitt handikapp och hoppas att publiken ska tänka till.
Sebastian berättar bland annat att fördomarna är många och att det händer att människor pratar över huvudet på honom.

Han har också tidigare berättat att han vill utveckla sina föreläsningar och det finns en dröm om att skriva en bok i ämnet. Sedan vill han precis som så många andra skaffa familj och få leva sitt liv fullt ut.

Dagens fråga

Har du tagit fram vinterskorna?

Loading ... Loading ...