Annons

Målsättningen glasklar för 59:an

bowling Det är bara kval till Elitserien som gäller för André Ekberg och 59:an.
Hässleholm • Publicerad 12 september 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
André Ekberg. FOTO: Stefan Sandström/Arkiv
André Ekberg. FOTO: Stefan Sandström/Arkiv

25-årige André Ekberg erkänner att han ännu inte riktigt kommit över förlusten i våras i elitseriekvalet mot Joker. Göteborgslaget, som kom från allsvenskan, var ett lag som Hässleholmslaget förväntades besegra ganska enkelt.

Annons

Året i elitserien gav mersmak så därför är målsättningen att det bara ska bli ett år i allsvenskan.

Annons

Det är 21-årige Frej Levin Forss som kommer från Vetlanda BC. Han har flyttat ner till Hässleholm eftersom han fått jobb på den nya järnvägsdepån.

59:an kan dock inte räkna med Jim Lindstrand och Johan Andreasson i lördagens premiärmatch hemma i Turbanhallen mot Bulltofta. Inte heller Daniel Ströbeck kommer att vara med då.

– Snittet är runt 26-27 år. Eliaz Olsson och Frej Levin Forss är väldigt unga medan fyra av oss är födda 1994. Det är inte så ofta vi möter lag som är yngre än oss, säger Ekberg som menar att mycket av den här säsongen handlar om att vara i form till våren när elitseriekvalet avgörs.

Fakta:

Premiäromgången (14/9)

• 59:an-Bulltofta

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons