Annons

Tungt för svenskorna – men Europa leder

Sport • Publicerad 13 september 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Europafansen har fått jubla mest under den inledande dagen av Solheim Cup. Foto: Peter Morrison/AP Photo/TT
Europafansen har fått jubla mest under den inledande dagen av Solheim Cup. Foto: Peter Morrison/AP Photo/TT

Efter att ha vilat under förmiddagens foursomespel fick Anna Nordqvist och Caroline Hedwall chansen tillsammans under eftermiddagens fourball.

Men svenskorna fick en rejäl uppförsbacke att jobba mot när de förlorade de tre första hålen mot amerikanskorna Ally Mcdonald och Angel Yin. Och efter att ha delat fjärde hålet förlorade svenskorna också det femte.

Annons

Sett med blågula ögon blev det dessvärre ingen större bättring. Med sju hål kvar kunde svenskorna som bäst dela poängen, men då krävdes vinster på alla kvarvarande hålen. Nordqvist och Hedwall lyckades förlänga matchen en aning. Med vinst på hål 12 knaprade man in lite på den amerikanska ledningen. Men efter att ha förlorat nästa hål var det bara att ta kepsen i handen och tacka för matchen.

Europeiskorna var ändå på väg mot stor ledning efter fredagen. Med bästa möjliga utdelning i slutet hade man gått till nattvila med 5,5-2,5 men de sista hålen svängde två europeiska segrar till oavgjorda. Värst var det för Charley Hull och Azahara Muñoz som ledde med tre hål när tre återstod, men som förlorade alla tre.

När fredagens matcher lades till handlingarna var det i stället ledning 4,5-3,5 för Europa mot USA. Europalaget tog förmiddagsronderna med 2,5-1,5 och eftermiddagen slutade således 2-2.

Under lördagen fortsätter spelet med ytterligare fyra foursomematcher och fyra fourballmatcher, och under söndagen avslutas tävlingen genom tolv singelmatcher.

Eftersom USA är regerande mästare räcker det för dem att ta 16 poäng totalt för att behålla pokalen, medan Europa behöver 16,5 för att erövra den.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons