Sport • Publicerad 15 september 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Kevin Ericson gjorde höstens första seriemål för Tyringe. Här gratuleras han av Adam Ringdahl och Sebastian Freed Karlsson. Foto: Stefan Sandström

742 personer hade bänkat sig i Tyrs Hov för att se premiären i Hockeyettan. De fick se en ganska typisk förstamatch på säsongen med två lag som blandade fina och direkt dåliga insatser.

– Vi får titta på det som är bra och det som är dåligt. Vi vet att vi är ute på en resa och ska lära oss av detta, säger Tyringetränaren efteråt.

Hans Tyringe fick dock en konstart på matchen då Kevin Ericson gjorde 1–0 till hemmalaget redan efter 2,37.

Sebastian Freed Karlsson stal pucken av en Boråsspelare, skrinnade upp över motståndarlagets blå linje och passade till Ericson som satte in pucken bakom Adam Höglund.

Då Tyringe sedan hade flera bra chanser att utöka ledningen kom 1–1 i mitten av perioden som en kalldusch. Efter ett felpass i hemmaförsvaret kunde Henrik Eriksson kvittera.

– Lite signifikativt som det varit under försäsongen. Vi har skapet chanser men inte gjort mål, suckar Andersson som inte var gladare efter mittenperioden vilken Tyringe förlorade med 0–3.

Ludvig Jönsson gav gästerna ledningen med 2-1 efter 4,32 ett resultat som stod sig till slutet av perioden. Då exploderade Borås och spelade plötsligt både effektiv och fin anfallshockey. Mark Corbett, som i våras var i Tyringe, drog in 3–1 medan Henrik Eriksson gjorde sitt andra mål för dagen då han satte 4–1.

– Då visade vi ingen attityd. Sedan tycker jag vi tar oss i kragen i den tredje perioden. Tyvärr så får vi lite slut på bensinen under sista minuterna av matchen.

Tyringe trummade på rejält i inledningen. Efter 1,23 drog Oliver Celec in 2–4 på ett vasst skott utifrån medan Gabriel Altberg gjorde sitt första seriemål i Tyringe efter 4,18 som betydde reducering till 3–4. Strax efter hade Belin Mecanovic en fin chans att kvittera men han fick ingen träff på den studsande pucken.

– Med 3–4 ger vi oss själva chansen. Men vi hade tyvärr inte spetsen i slutet av matchen, säger Joakim Andersson.

– Vi spelade lite naivt vilket Borås utnyttjade.

För Tyringe blir det ingen längre vila då det är ny match redan på onsdag då seriefavoriten Troja Ljungby besöker Tyrs Hov.