Annons

Spader Dam inleder i Skövde

BOWLING Spader Dam från Helsingborg var helt överlägsna i damernas elitserie förra säsongen.
Sport • Publicerad 20 september 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
STOCKHOLM 20090317 - Bowlingen fyller 100 år i år. Bowlingkäglor och bowlingklot i Europas äldsta bowlinghall, Sveahallen, på Sveavägen i Stockholm. 
Foto Anders Wiklund / SCANPIX / Kod 10040
STOCKHOLM 20090317 - Bowlingen fyller 100 år i år. Bowlingkäglor och bowlingklot i Europas äldsta bowlinghall, Sveahallen, på Sveavägen i Stockholm. Foto Anders Wiklund / SCANPIX / Kod 10040

Spader Dam från Helsingborg var helt överlägsna i damernas elitserie förra säsongen. Klubben tog då sitt 15:e SM-guld och vann 24 av 25 matcher. Efter en klar serieseger utklassade Helsingborgslaget BK Eva i finalen.

På söndag drar den nya säsongen av seriespelet igång i Skövde och Spader Dam är knappast mindre favorittippade den här säsongen. Helsingborgslaget spelar två matcher i premiären och inleder mot förra säsongens elitserietvåa Team X-Calibur. I dagens andra match möter de regerande mästarna Örgryte som i våras fick återkvala sig kvar i elitserien.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons