Annons

Tackade med middag

Hästveda Alla de boende som tvingades evakuera sina hem under den stora skogsbranden och fick hjälp av lantbrukarna, ville tacka dessa för insatsen. Det blev en middag i klubblokalen på Jägersborgs Idrottsplats.
Hässleholm • Publicerad 4 oktober 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Hjälpande lantbrukare och hjälpta boende samlades i Jägersborgs IP:s klubblokal för att minnas skogsbranden. 
8Foto: Hans Bryngelson
Hjälpande lantbrukare och hjälpta boende samlades i Jägersborgs IP:s klubblokal för att minnas skogsbranden. 8Foto: Hans Bryngelson

Sommarens våldsamma skogsbrand i skogarna norr om Hästveda hade kunnat få mer ödesdigra konsekvenser om inte lantbrukarna i trakten hjälpt till att evakuera boende i brandområdet och med sina gödseltankar sett till att försöka begränsa eldens spridning.

De många lantbrukare som ställde upp under branden har hyllats och prisats av såväl kommunledning, räddningstjänst och Brandförsvarsföreningen. Nu var det de boendes tur att visa sin uppskattning.

Annons

– 56 hushåll har samlat in pengar för att vi ska kunna bjuda de 30-talet lantbrukare, med respektive, på en trevlig kväll med god mat och dryck, berättar en av initiativtagarna Kristina Ohlsson.

Så på fredagskvällen strömmade bilarna in till Jägersborgs IP dit ett 60-tal inbjudna gäster och ett 20-tal grannar skulle ha en trevlig samvaro.

Borden stod dukade i klubblokalen och på bord stod kvällens meny uppdukad.

– Det här är vårt tack till alla dem som hjälpte till under skogsbranden, tillägger Kristina innan hon går in i klubblokalen för att bjuda till bords.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons