Vittsjö malde ner KDFF

Hässleholm • Publicerad 13 oktober 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Den första halvleken bjöd på allt utom mål. De 1 663 på läktarna (säsongens bästa siffra på Vittsjö IP) fick njuta av två spelskickliga och jämna lag som försökte hitta kreativa lösningar och som gick in stenhårt i duellerna. Förhållandevis chansfattigt men riktigt sevärt på en förrädisk höstmatta som krydda på skrämselkontot.

Clara Markstedt öppnade den andra halvleken med att springa på en långboll som strök över Mia Carlssons huvud men avslutade strax utanför med vänstern.

I 80:e minuten kom den lika logiska som välförtjänta ledningen för Vittsjö. Michelle de Jongh lyfte in en frispark i straffområdet och KDFF-målvakten såg ut att skopa in bollen – men istället studsade den på hennes ben och rakt ut i gapet på CJ Bott som satte 1–0.

Ett stukat Kristianstad tvingades chansspela. Det ledde också till möjligheter för Vittsjö.

Två matcher kvar – hur ser du på ert läge?

bild 1/4
KDFF:s mittback försöker få fatt i Vittsjös Ebba Hed. Foto: Stefan Sandström
Vittsjöspelarna jublar efter ett av sina 33 mål i damallsvenskan fjol. Den siffran hoppas de kunna förbättra och är därför på jakt efter ytterligare en forward till en redan stark trupp.Foto: Stefan Sandström/Arkiv
En målvaktsretur från KDFF:s Brett Maron hamnade framför fötterna på CJ Bott som klippte till och gav Vittsjö ledningen med 1-0. Foto: Stefan Sandström
Nellie Persson var tillbaka på Vittsjös innermittfält och knät höll för 90 minuter. Foto: Stefan Sandström