Annons

Nilsson Lindelöf med i kvällens EM-kval

Sport • Publicerad 15 oktober 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Victor Nilsson Lindelöf under det svenska fotbollslandslagets träning på Friends arena inför tisdagens EM-kvalmatch mot Spanien.
Foto: Jonas Ekströmer / TT
Victor Nilsson Lindelöf under det svenska fotbollslandslagets träning på Friends arena inför tisdagens EM-kvalmatch mot Spanien. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Victor Nilsson Lindelöf missade sista matchen inför landslagssamlingen med sitt Manchester United mot Newcastle på grund av ryggproblem. Han var inte med i det svenska laget som i lördags besegrade Malta.

Annons

– Alla 24 spelare tränade för fullt. Utgångsläget är att ”Vigge” är spelklar. Han kände sig hundra procent efter träningen i dag, så han är uttagningsbar, säger förbundskapten Janne Andersson till SVT-Sport.

Sverige hängde med resultatmässigt förra gången de bägge länderna möttes i Madrid. Men under den sista halvtimmen av matchen kunde Spanien göra tre mål och ta en klar seger.

– Den matchen vi hade i Madrid är den svåraste matchen vi har haft. Vi har hyfsad kontroll fram till minut 60-65, men vi kunde hantera när vi själva vann boll, menar Andersson.

Spanien är tillsammans med Vitryssland det lag som använt flest spelare, 34 stycken att jämföra med Sveriges 23 stycken.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons