Annons

En regissör och en nordskånsk konstgård prisas

Publicerad 18 oktober 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Pristagaren Ronny Danielsson beskrivs som en djärv mästare i scenframställning.

Foto: Marcus och Mattias Thernström Florin
Pristagaren Ronny Danielsson beskrivs som en djärv mästare i scenframställning. Foto: Marcus och Mattias Thernström Florin

Ronny Danielsson fanns inte på plats när kulturpriset delades ut eftersom han är på en sedan länge planerad arbetsresa för att hämta kraft inför en kommande period med många regiuppdrag.

Annons

Region Skånes kulturpris premierar en konstnär som bidrar till förnyelse och utveckling av kulturlivet i vid bemärkelse.

[contentcards url="https://www.skd.se/2019/09/21/dar-och-da-vacktes-mitt-intresse-for-att-skapa-pa-scen/?fbclid=IwAR2jTlSq_dmKy4hQCEeC1V3Ks5hejzNAHWaU9FnDgW5O-Xa1JCCq2N4K3A4" one_line="true"]

Ronny Danielsson är en frilansande Malmöbaserad regissör, född i Malmö den 31 december 1948.

Annons

Han har arbetat/arbetar på bland annat Malmö Opera, Malmö stadsteater, Helsingborgs stadsteater, Uppsala stadsteater, Göteborgsoperan, Göteborgs stadsteater, Stockholms stadsteater, Dramaten, Göta Lejon i Stockholm, Norrlandsoperan i Umeå, Smålands Musik och Teater i Jönköping, Wermland Opera, Västerbottensteatern, Trøndelag teater i Trondheim, Det Norske Teatret i Oslo.

Förutom Ronny Danielsson prisades även Wanås Konst som fick ta emot Skånes kulturpalett 2019 tillsammans med en prissumma på 100 000 kronor.

Joakim StiernaSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons