Annons

Omhäktad – för ännu fler brott

HÄSSLEHOLM En man i 60-årsåldern som är misstänkt för olaga hot och tre fall av misshandel omhäktades på fredagen. Till den redan digra listan av brott lades ytterligare fyra, som rör grov fridskränkning och grov kvinnofridskränkning under lång tid.
Hässleholm • Publicerad 18 oktober 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Mannen anhölls i sin frånvaro den 17 september och blev frihetsberövad en timme senare.

Han häktades den 20 september, misstänkt för tre fall av misshandel på samma adress under augusti och september och ett fall av olaga hot – alla utförda på samma adress.

Annons

Sedan dess har polisutredningen mot honom pågått medan han suttit bakom lås och bom.

När det på fredagen hölls en ny omhäktningsförhandling vid Hässleholms tingsrätt hade utredningen avslöjat ytterligare brott åklagaren ville förklara honom häktad för: tre fall av grov fridskränkning, som innebär att en närstående eller tidigare närstående utsatts för ett vålds-, frids- eller sexualbrott som består av upprepad kränkning, och ett fall av grov kvinnofridskränkning, som är samma sak fast mot någon man varit sammanboende med under äktenskapsliknande former.

Enligt häktningsframställan ska dessa fyra brott ha pågått från 2015 och fram tills dess att mannen greps.

Hässleholms tingsrätt beslutade att mannen ska vara fortsatt häktad, med restriktioner. Åtal mot honom ska vara väckt senast den 1 november.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons