Annons

Byggandet sjunker i riket – men ökar här

Hässleholm • Publicerad 29 oktober 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Anders Fredriksson ser en ökning i bygginvesteringarna runt Hässleholm.   Foto: sofia Åström
Anders Fredriksson ser en ökning i bygginvesteringarna runt Hässleholm. Foto: sofia Åström

Två gånger om året publicerar Sveriges byggindustrier en regional konjunkturrapport, med syfte att visa utvecklingen av investeringar i byggnader och anläggningar.

Trots en nationell minskning, ser Anders Fredriksson, chef för Sveriges bygginsustriers nordöstra Skåne-region, stora geografiska skillnader.

Annons

Det gäller att marknadsföra kommunen som en attraktiv boplats, så att entreprenörer ser gynsamma möjligheter för investering.

Vidare menar Anders Fredriksson att det nu är viktigt att kommunen boostar den positiva utvecklingen.

Annons

Att Sverige är på väg mot en lågkonjunktur tror Anders Fredriksson inte kommer påverka regionen märkbart de närmsta åren.

Fakta:

Rapporten Byggkonjunkturen

Utkommer två gånger per år och ger dig som läsare en bra beskrivning av utvecklingen i byggindustrins olika delsektorer. I samtliga rapporter följer vi upp de senaste ekonomiska händelserna och vad de får för konsekvenser för svensk byggindustri.

BI gör två gånger per år regionala prognoser över bygginvesteringarna. Prognoserna baseras på projektinformation från Byggfakta. Projektinformationen inhämtas av Byggfakta och granskas och bearbetas sedan av BI.

Regionindelningen följer de svenska länen, med undantag för Skåne och Västra Götaland som är uppdelade i mindre regioner. Prognoserna visar investeringar i byggnader och anläggningar. Detta skall inte blandas ihop med igångsättning, då hela värdet av ett projekt redovisas vid samma tidpunkt. Investeringarna tas fram genom att värdet av varje byggprojekt placeras ut över tiden i en investeringsprofil.

Sofia ÅströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons