Annons

Misstänkt för fyra fall av sexofredande

Osby Åtal har väckts mot en man i 30-årsåldern som misstänks för fyra snarlika fall av sexuellt ofredande.
Osby • Publicerad 30 oktober 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

En man i 30-årsåldern, hemmahörande i en grannkommun till Osby, åtalas misstänkt för fyra olika fall av sexuellt ofredande.

De beskrivna händelseförloppen vid de fyra olika fallen beskrivs som snarlika av de målsägande och det kronologiskt första fallet misstänks ha inträffat i Osby tätort i slutet av november 2017.

Annons

Enligt två tonåriga flickor ska mannen då kört förbi dem i en bil när de gick på trottoaren. De vittnar i förhör om att mannen körde långsamt och stirrade på dem.

Därefter ska han ha vänt bilen, stannat vid dem och frågat efter vägen till tågstationen varpå de upplyste honom om det.

Dock körde inte mannen i riktning mot stationen enligt flickorna. Istället ska han ha kört och vänt bilen igen, stannat några meter från dem och då upptäckte de att han saknade byxor samtidigt som han onanerade under en filt. Flickorna avvek då från platsen.

I förundersökningen framgår det att en av flickorna några dagar senare ska ha observerat mannen i hans bil igen och utifrån registreringsnumret lyckats lokalisera honom i sociala medier.

Även nästa åtalspunkt misstänks ha inträffat i Osby tätort, den här gången i juli 2018. Då ska en flicka i yngre tonåren ha blivit stannad av mannen när han körde bil. Återigen ska han ha frågat efter vägen till tågstationen innan han körde iväg och vände bilen.

På vägen tillbaka har flickan berättat att mannen stannade bilen intill henne, öppnade bildörren och onanerade med byxorna nere. Hon har även uppgett att han klev ur bilen och att hon då sprang därifrån.

Även i det här fallet ska flickan vid ett senare tillfälle ha fått syn på mannen när hon var tillsammans med anhöriga. Då ska dels registreringsnumret på bilen ha antecknats, dels en bild på mannen ha tagits.

Nästa misstänkta fall ska ha inträffat i september 2018, den här gången i Kristianstad, mot två flickor i 10-årsåldern. Proceduren ska ha varit densamma; mannen ska ha stannat, frågat om vägen till tågstationen och samtidigt onanerat.

Det sista fallet den misstänkte mannen åtalas för ska ha inträffat i februari 2019 i Älmhult. Mannen stannade då en kvinna, frågade henne om vägen till tågstationen och då ska hon ha upptäckt att han onanerade. Kvinnan har uppgett att hon gick iväg från bilen samtidigt som hon noterade bilens registreringsnummer.

Mannen har enligt stämningsansökan i samtliga fall förnekat brott och i förhör sagt att han inte minns att någon av de händelser han står anklagad för ska ha inträffat.

Annons

I samband med att han förhördes gällande händelsen i Kristianstad medgav han dock att han vid flera tillfällen onanerat i sin bil.

Dock mindes han inte att han gjort det i Kristianstad och hävdade även att han aldrig påkallat någon uppmärksamhet och inte heller blivit påkommen med att onanera.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons