Annons

Byter buskis mot Beatles

Osby Krister Classon kommer till Borgen i Osby med sin sista föreställning.
Osby • Publicerad 31 oktober 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Krister Classon är givetvis mest känd som Krister i den berömda duon Stefan & Krister. Men det är ett tag sedan han var Krister i Stefan & Krister och numera är han pensionär.

Säger han.

Annons

Men att vara pensionär innebär väl att man inte jobbar?

– Det innebär väl att man ska göra det man tycker är skoj, säger Krister Classon.

Och skoj för Classon är att uppfylla den där åttaåringens dröm. Därför kommer han till Osby med föreställningen Krister Classons Beatles, där han hänger på sig basen och tillsammans med sitt band tolkar Beatles och bjuder på fakta, anekdoter och historier om den legendariska gruppen.

– Jag har tänkt på detta sedan jag var åtta år. Den 30 oktober 1963 såg jag Beatles på tv i programmet Drop In – och det satte sig verkligen på näthinnan. Jag har pratat om det i alla år, men det har inte funnits förutsättningar att göra något, säger 63-årige Classon.

– Men när jag blev pensionär fanns plötsligt tiden och jag fick ihop ett bra gäng, säger han.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Det blir 27 låtar. Och jag berättar om Beatles; rykten, historier, fakta och anekdoter.

Du är förknippad med skratt – blir det några skratt?

– Absolut. Det är ju ingen buskis, men Beatles var humoristiska och det blir en hel del roliga anekdoter och historier.

Folk som förväntar sig att se buskis-Krister från Stefan & Krister kommer att bli överraskade på Borgen.

Annons

– Ja, överraskad känner jag att publiken har blivit. Men på ett positivt sätt. Folk väntar sig kanske inte att jag kan spela. Och det är så hög kvalitet på musikerna, det är fantastiska musiker i bandet. Tanken var att vi skulle göra fyra föreställningar, nu är vi uppe i 26. Det tyder på att publiken har gillat det.

På Borgen i Osby i helgen, lördagen den 2 november klockan 19, är det dags för föreställning nummer 27.

För Krister Classon är Beatlesshowen finalen på en lång och framgångsrik karriär.

– Det är en bra avslutning på min officiella karriär. Det är fantastiskt kul, ett rent nöje. Det är jättekul att jag får göra det här, göra det första jag tänkte på för 56 år sedan.

Underhållningsprofilen Jessica Persson från Osbyrevyn är en av huvudpersonerna bakom bokningen av Krister Classon på Borgen.

– Jag gillar Jessica (Persson). Vi jobbade ihop i slutet av 80- och början av 90-talet och jag har följt hennes karriär. Och jag vet att lokalen är fin och passar oss. Vi vill inte spela i en restaurang, men det är trevligt om det finns en restaurang i anslutning så att man kan äta innan. Och vi har sagt att vi vill inte spela längre iväg än att vi kan åka hem efteråt, så Osby passar oss, säger Classon.

bild 1/3
Borgen. FOTO: PETER PAULSSON
Krister Classon. ARKIVBILD
Beatles. FOTO: TT
Borgen. FOTO: PETER PAULSSON
Krister Classon. ARKIVBILD
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons