Annons

SD:s ordförande: Menat som någon form av skämt

HÖRBY Uttalar sitt fulla förtroende för Marie Friberg (SD)
Hörby • Publicerad 31 oktober 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Johan Ohlin (SD), ordförande för Sverigedemokraterna i Hörby kommun.
Johan Ohlin (SD), ordförande för Sverigedemokraterna i Hörby kommun.

Johan Ohlin berättar att Marie Friberg själv hörde av sig till honom för ett par dagar sedan och berättade att det hade inträffat ”en incident” på skolan där hon jobbade.

Annons

– Hon har inte förnekat vad som har hänt, och hon hävdar inte att uppgifterna är osanna, utan det handlar mer om i vilket sammanhang det har skett. Jag tolkar det som att det har varit menat som någon form av lek eller skämt – det vill säga en lättsam aktivitet under lektionen, säger Johan Ohlin.

I går eftermiddag kom alltså beskedet att Marie Friberg tar time out från sina politiska uppdrag. Dessförinnan hade Johan Ohlin uttalat sitt fulla förtroende för henne, och det fanns inget krav från partiets sida att hon skulle kliva åt sidan och ta en time out.

– Det är ingen som har reflekterat över det. Hon har idag ingen helt ledande position inom partiet. Vi har fortsatt fullt förtroende för henne i avvaktan på vad utredningen kommer fram till. Det finns ingen anledning för oss att föregripa den.

– Marie har haft en pågående dialog med sin arbetsgivare, och vad jag förstår så har hon fortsatt förtroende från arbetsgivaren. Jag kan inte se något brådhastat behov av att dra några slutsatser.

Johan Ohlin ser inte någon direkt koppling mellan den aktuella händelsen och Marie Fribergs politiska uppdrag i Sverigedemokraterna – trots att hon är skolpolitiker och även har varit ordförande i barn- och utbildningsnämnden – den tyngsta av kommunens nämnder.

Detta är andra gången på kort tid som Sverigedemokraterna har fått interna bekymmer på halsen.

Jonas KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons