Kultur och klassisk kost är hans nya recept
Det är Mattias Wiklund från Hässleholm som under fredagen smygöppnat sin verksamhet.
Väggarna är täckta med en dunkelt grön kulör. Flera taklampor sprider ett varmt ljus över borden som prydligt står utplacerade i lokalen. Framme vid disken finns små bakverk; croissanter, surdegsbullar och chokladbollar står prydligt upplagda på små fat i trä.
Konceptet kallas Eat och är en matig mix av café, bistro, konferens och event.
Och kultur, så klart.
När en föreställning har paus, ser nämligen kulturkaféet till att det finns mat i foajén om så önskas.
– Under en föreställning är det svårt att hinna med att köa, få sin mat och äta den, det kan ta 20-25 minuter, förklarar Mattias Wiklund.
För honom väntar nu en spännande tid i det nyöppnade kaféet.
– Det känns jätteroligt och jag har flera idéer på hur vi kan utveckla verksamheten, säger han.
Bland Kulturhusets besökare verkar smygöppningen vara välkommen.
– Vi var bara tvungna att gå in och titta, säger två nyfikna herrar innan de önskar den nya ägaren ett stort lycka till.
Tätt efter kommer två fikasugna damer som spricker upp i stora leenden när Mattias Wiklund förklarar att kaféet nu åter står öppet.
– Vad härligt! Jag har saknat ett kafé här, säger en av kvinnorna när hon tar emot sin kopp värmande kaffe.
Under måndagsförmiddagen slår Eat upp portarna officiellt. Då är det också premiär för lunchmenyerna.
– Vi kör på klassisk husmanskost. Det känns som det saknas. Vi satsar mycket på upplägg och att det ska kännas fräscht.
Kaféet har öppet måndag till lördag. De exakta öppettiderna kan dock komma att variera, beroende på vad som är på gång i Kulturhuset.
– Det finns ju så många event här i byggnaden, så vi får känna in oss nu den första perioden för att se hur det blir, avslutar Mattias Wiklund.