Annons

Guld för Olsson – trots ringrost

Sport • Publicerad 6 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Anton Olsson är tillbaka på allvar på mattan. Orebrottaren följde upp andraplatsen i Cup Klippan med ett guld i Mälarcupen efter fyra raka segrar.

– Min brottning är fortfarande rätt kantig. Det var ju ett halvår sedan jag tävlade. Det känns jättebra på träningarna och nu ska jag bara få ut det i matcherna också, säger Anton Olsson.

Annons

Han hade en behaglig väg fram till finalen och tog tre segrar på teknisk överlägsenhet mot Sotiriadis Avraam, Paok Thessanoliki (9–0), Anatoli Bogdanov, Kirkenes Atletklubb (9–1), och Linus Sjöholm, Falköping (11–0).

I finalen ställdes han mot amerikanen Tommy Brackett och här blev det seger på poäng, 5–2. Men i ärlighetens namn stötte aldrig Olsson på riktigt tufft motstånd i Västerås.

– Jag är ju några nivåer över dem jag mötte. Nu gjorde jag ändå en dålig final, för honom ska jag slå enkelt egentligen, säger Anton Olsson.

Vad är du mest nöjd med?

– Två grejer. Nummer ett är att jag orkar bättre och det får jag tacka mina personliga tränare Jim Pettersson och Anders Andersson för. Det är blodsmak i munnen på varje pass jag kör med dem. Nummer två är att jag tidigare haft problem med nervositet och prestationsångest men att det börjar släppa nu.

Ores Algot Källman vann 80-kilosklassen efter mycket stabil brottning och fyra raka segrar.

– Han såg stark ut, konstaterar Olsson.

Hästveda BK:s Abulfazel Hashimy gick två matcher i 55-kilosklassen och slutade tvåa efter 3–6-förlust mot Snorre H Lund, SP09, och seger på teknisk överlägsenhet mot Hans Lönning Tömmereek, Lambertster BK.

Klubbkamraten Radoslaw Molin vann 71-kilosklassen i P17.

BK Velo kammade hem fyra medaljer. Alice Bertdahl kom tvåa i 62-kilosklassen i F14, Vilma Modén vann 33-kilosklassen i F11 medan Vilma Bertdahl kom trea i 36-kilosklassen i samma åldersklass. Lova Modén vann 47-kilosklassen i F11.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons