Annons

Marginalerna var emot Ore

Sport Trots hemmaplan hade ett lite decimerat BK Ore inte marginalerna på sin sida utan åkte på två snöpliga förluster.
Sport • Publicerad 8 november 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

På förhand skulle BK Ore kanske inte ha så mycket att sätta emot Marsvinsholm/Pan, framför allt med tanke på att August Eriksson saknades på grund av skada, Anton Olsson är halvskadad och att Algot Källman fått banta sju kilo. Men en heroisk laginsats gjorde att den sista matchen mellan Anton Olsson och Kalle Persson blev helt avgörande.

– Egentligen hade jag inte tänkt att gå upp i och med att jag har problem med armbågen, men när det blev som det blev så var det bara att dra på sig trikån, säger Anton som hade tuffast tänkbara motstånd.

Annons

Marsvinsholm/Pans Kalle Persson har mängder med rutin och väger dessutom 15 kilo mer än Anton.

– Jag visste ju om att jag var tvungen att vinna på fall, men det är jättesvårt. Just nu är jag dessutom i en tuff träningsperiod så det var inte mycket att göra mot honom i dag, säger Anton som till slut förlorade på poäng.

Dessförinnan hade även Ores Noah Söderquist och Algot Källman förlorat sina matcher på poäng, men där Källman var ytterst nära att vinna på fall. Det skilde bara några få centimeter från att han fått Baber Ali på rygg och då hade lagmatchen kunnat sluta annorlunda.

– Tyvärr hade jag inte kraften som behövdes för att sätta honom. Jag har nog bantat lite för mycket, säger Algot som gått ner sju kilo på fyra dagar.

Ores vinster mot Marsvinsholm/Pan togs av Alexander Jonerelv och Viktor Karlsson där framför allt den förstnämnde imponerade och vann på teknisk överlägsenhet. Men även Viktor gjorde en stark match där han på slutet kämpade mot motståndare och sin egen brist på ork.

– Han gör det otroligt bra med tanke på att han egentligen inte tävlar och tränar ordentligt, berömmer Anton Olsson.

Matchen mot HBK/Bergania blev ännu jämnare. Visserligen lämnade lagen var sin walk over i de två tyngsta klasserna så det blev bara fyra matcher på mattan, men de matcherna var händelserika.

I lättaste klassen stred Noah Söderquist tappert mot Joel Persson, och trots ett ganska tidigt underläge jagade han helsingborgaren och det var sånär att han kom ikapp.

BK Ores Puttichart Phaitaiwoong vände sedan på lagmatchen när han efter ett inledande 0–2-underläge vände på matchen och vann på fall efter bara halvannan minut.

Ännu snabbare gick matchen efter, men där var det HBK/Berganias Joseph Rodriguez som vann på fall. Han fick med Algot Källman på ett nacksving, och fallsegern var ett faktum efter bara en minuts brottning.

Annons

Det innebar att Viktor Karlsson var tvungen att vinna mot Anders Hallbäck för att Ore skulle få med sig poäng från matchen, och till en början såg det bra ut. Han tog en 3–0-ledning efter bland annat en rullning, men när bara en minut återstod av matchen fick Anders Hallbäck med sig en tvåa som gjorde att ställningen var 3–3.

Viktor Karlsson försökte hitta en sista poäng, men orken fanns inte där till det.

I kvällens tredje match mellan Marsvinsholm/Pan och HBK Bergania vann det förstnämnda laget med klara 18–9.

bild 1/4
Marsvinsholm/Pans Walid Mahmod kopplar om huvudet på Ores Noah Söderquist.
BK Ores Alexander Jonerelv gjorde en stark och imponerande match mot Marsvinsholm/Pans Oliver Farnestam och vann på teknisk överlägsenhet efter fyra minuters brottning. Foto: Robert Rolf
Ores Algot Källman var bara centimeter från att få Marsvinsholm/Pans Baber Ali på fall.
Marsvinsholm/Pans Baber Ali tar med Ores Algot Källman på en riktig åktur.
Marsvinsholm/Pans Walid Mahmod kopplar om huvudet på Ores Noah Söderquist.
BK Ores Alexander Jonerelv gjorde en stark och imponerande match mot Marsvinsholm/Pans Oliver Farnestam och vann på teknisk överlägsenhet efter fyra minuters brottning. Foto: Robert Rolf
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons