Annons

Trio ska föra Bjärnum uppåt

Sport • Publicerad 8 november 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Trion Simon Reinholdsson, Kristian Eriksson och Jesper Lindell ska träna Bjärnum tillsammans kommande säsong, och målet är att klubben äntligen ska ta steget upp i division fyra. Foto: Robert Rolf
Trion Simon Reinholdsson, Kristian Eriksson och Jesper Lindell ska träna Bjärnum tillsammans kommande säsong, och målet är att klubben äntligen ska ta steget upp i division fyra. Foto: Robert Rolf

De två senaste säsongerna har Martin Olofsson och Simon Reinholdsson delat på tränaransvaret i Bjärnum, och båda åren har de varit ytterst nära att ta steget upp i division fyra. Efter den gångna säsongen bestämde sig Martin Olofsson ganska tidigt att han hade gjort sitt, men det dröjde inte länge innan Bjärnum hittade hans ersättare.

Och det är inte bara en utan två nya som kliver in bredvid Simon Reinholdsson, och båda två fanns redan i klubben.

Annons

o Kristian Eriksson kom in i Bjärnum sent i höstas, men trivdes så bra att han nu blir spelande tränare.

o Jesper Lindell är så mycket Bjärnumsprodukt som det går att vara, och har haft tankar på att bli tränare.

– Det har varit en stor del av mitt liv. Jag följde med pappa (Stefan) när han var i Markaryd och sen när han var här, så visst har jag alltid haft i huvudet att bli tränare, säger 26-årige Jesper som förra några år sedan tränade Bjärnums killar som är födda 2001-2002.

– De är de yngsta som är uppe i A-laget nu, så det ska bli kul att träna dem igen, säger Jesper.

Kristian Eriksson har däremot inte haft några tankar på att bli tränare förrän först Simon Reinholdsson frågade honom och sedan Stefan Lindell hörde av sig.

– Det är en kul utmaning. Hade jag inte trott på det hade jag aldrig tackat ja, men det är ett härligt gäng här så jag tror det ska gå bra, säger Kristian.

Alla tre kommer att ha lika stort ansvar som tränare, och alla tre kommer även att spela.

En spelande tränare eller en spelande assisterande tränare har man hört talas om och kanske två spelande tränare, men tre spelande tränare måste var något unikt?

– Jo, det är det nog. Men styrelsen var tydlig med att de ville göra något annorlunda, säger Jesper.

Kan det bli jobbigt med tre olika viljor?

Annons

– Klart att det kan, men det känns som om vi tänker väldigt lika det vi hunnit prata med varandra, säger Kristian.

De senaste säsongerna har Bjärnum varit väldigt nära att ta steget upp i division fyra, men inte haft marginalerna med sig. Och siktet på avancemang står fast även om Simon Reinholdsson försöker tona ner det.

– Klart att det är ambitionen, men inget som vi skriker ut, säger Simon.

Vad ska ni tre göra annorlunda för att ta det steget?

– Vårt problem har varit målskyttet. Vi har ett bra offensivt spel men gjort för få mål, så det är väl det vi ska ändra på, säger Jesper.

– Vi har en del grejer vi ska testa, säger Simon lite lurigt.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons