Annons

Man slog ihjäl katt – jagades ned i havet

Västra hamnen Flera personer såg en man i 30-årsåldern ha ihjäl en katt. Personerna började jaga mannen - som då hoppade ned i vattnet.
Malmö • Publicerad 9 november 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Ett drunkningslarm på Sundspromenaden slutade med en anmälan om djurplågeri och skadegörelse. Enligt polisens hemsida skall vittnen sett en man slå ihjäl en katt och kasta den i vattnet. Då personer efter detta jagade mannen hoppade han i havet. Efter att räddningstjänsten hjälpt mannen upp togs han omhand av ambulanspersonal. 
Foto: Johan Nilsson / TT
Ett drunkningslarm på Sundspromenaden slutade med en anmälan om djurplågeri och skadegörelse. Enligt polisens hemsida skall vittnen sett en man slå ihjäl en katt och kasta den i vattnet. Då personer efter detta jagade mannen hoppade han i havet. Efter att räddningstjänsten hjälpt mannen upp togs han omhand av ambulanspersonal. Foto: Johan Nilsson / TT

Polisen larmades tillsammans med räddningstjänst och ambulans till Sundspromenaden sent på fredagskvällen efter att en man hoppat ned i vattnet.

- Det är flera vittnen som sett att han slagit ihjäl en katt. Sedan är det minst tre personer som börjat jaga mannen som då hoppar i vattnet, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Annons

När polisen anländer till platsen är mannen fortfarande i vattnet. Ambulans för honom till sjukhus och han uppges vara nedkyld men inte fysiskt skadad.

Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks nu för djurplågeri och skadegörelse.

Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons