Annons

Moderat Malmöbo bakom kritiserad film om Staffanstorp

Malmö Niclas Röhr har förtroendeuppdrag för Moderaterna.
Malmö • Publicerad 12 november 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Niclas Röhr och hans företag Shape and Brand står bakom filmen om Staffanstorp. Han bor i Malmö och har förtroendeuppdrag för Moderaterna.
Niclas Röhr och hans företag Shape and Brand står bakom filmen om Staffanstorp. Han bor i Malmö och har förtroendeuppdrag för Moderaterna.

Niclas Röhr driver ett företag som heter Shape and Brand. Det är de som producerat informationsfilmen om Staffanstorp. Malmö visas i svartvita bilder och som en problemfylld stad att bo i.

Malmö nämns inte i filmen men det syns tydligt att personerna befinner sig nära Möllevångstorget. ”Många av oss vaknar upp i vad vi en gång kallade vår hemstad”, säger speakerrösten medan man hör sirener från ambulans och polis i bakgrunden.

Annons

[contentcards url="https://www.skd.se/2019/11/12/ny-informationsfilm-far-svidande-kritik/" one_line="true"]

Familjen flyttar till Staffanstorp och via en flygbild tornar Staffanstorp upp sig med gula rapsfält. Så fort familjen flyttat till Staffanstorp övergår filmen i färg.

Filmen avslutas med: ”Staffanstorp så som resten av Sverige också borde vara”.

Han är således engagerad i samma parti som Christian Sonesson (M) som är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Staffanstorp.

Annons

Övriga frågor om filmen hänvisar han till uppdragsgivaren, det vill säga Staffanstorps kommun.

Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) har avböjt att kommentera informationsfilmen.

Elisabeth SandbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons