Annons

Sus ska spara över en halv miljard 2020

Malmö/lund Skånes universitetssjukhus ska spara 590 miljoner nästa år. Besparingen på personalbudgeten uppgår till 364 miljoner kronor. Omräknat motsvarar det 600 tjänster.
Publicerad 14 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Camilla Mårtensen (L) ordförande i Sus sjukhusstyrelse betonar att det inte blir några besparingar på personalsidan.

Annons

Det finns sju strategier för Sus som ska bidra till en ekonomi i balans.

– En av de viktigaste strategierna för att nå en ekonomi i balans är arbetet med kompetenta, stolta och engagerade medarbetare. Medarbetarna ska ges möjlighet till utveckling och utmaning i arbetet samtidigt som förutsättningarna för att kunna göra ett bra jobb ska säkras, förklara Camilla Mårtensen.

Annons

– Alla i vården jobbar hårt. Kanske inte på rätt sätt överallt. Det gäller att skruva på alla kranar för att förändra strukturer. De sju strategierna har redan visat att vi är på rätt väg, säger Camilla Mårtensen.

Henrik Fritzon (S) oppositionsledare i regionstyrelsen anklagar alliansen för att undergräva sjukhusens ekonomi med ett stentufft effektiviseringskrav.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons